Ce trebuie să știi și să faci în timpul facultății ca să poți obține locul de muncă dorit

Studenții din București sunt asteptați pe 31 octombrie la JOB TRENDS – Cum îți pregătești cariera în noua lume digitală. Evenimentul este dedicat studenților și proaspeților absolvenți de la toate specializările, care vor să se remarce din mulțimea celor care termină facultatea odată cu ei.

Job TrendsSuccesul în carieră depinde atât de bazele puse în școală, cât și în afara ei. De aceea, obținerea de avantaje competitive concretizate în experiența aplicată, imagine profesională inteligent construită și relații cultivate din timp reprezintă calea către un job și o carieră împlinită.

La eveniment participă reprezentanți ai Microsoft, Ernst & Young, agenția de recrutare Manpower, renumiți consilieri în carieră și traineri. Ei vor discuta interactiv cu participanții despre modalitățile prin care se poate obține experiență si acces la primul loc de muncă, cum se construiește brandingul personal și rețeaua de cunoștințe, despre cum s-a ajuns ca rețelele sociale să reprezinte atât oportunități, cât și amenințări în procesele de recrutare ale angajatorilor.

Participanții vor afla ce doresc angajatorii și cum ”arată” candidatul potrivit, cum îi ajută noile tehnologii să își facă remarcat CV-ul, dar și cum soft skills au ajuns un ”must have” la angajare.

Și pentru că avem în țară foarte mulți angajatori străini de top la care mulți studenți aspiră să se angajeze în timpul sau după terminarea studiilor, va fi prezentată și o paralelă între culturi din punct de vedere al practicilor de intervievare, de aplicare și de integrare la locul de muncă. Participanții vor afla cum să își pregătească o aplicație și cum să se comporte în timpul interviului astfel încât să se poată diferenția de restul sutelor de candidați pentru un job.

Job Trends_speakeri

Răspunsuri la întrebările cheie adresate de angajator – aparent nesemnificative, dar de o importanță covârșitoare vor fi aflate în cadrul unui workshop intensiv de 3 ore despre ”Fața nevăzută a interviului de selecție”. Participanții vor înțelege cum pot susține în mod eficient un interviu de angajare, aplicând în studii de caz concrete și in jocuri de rol. Vor fi abordate aspecte mai puțin știute legate de pregătirea, participarea, întrebările, răspunsurile, status-urile, negocierea, contractul psihologic și multe altele, aparent neînsemnate, dar deosebit de importante pentru un interviu eficient și o colaborare motivantă și performantă. Pe întreaga durată a acestuia, participanții vor aplica pragmatic, motivant, concret, cu efecte și feedback imediat.

Studenții participanți la eveniment vor beneficia de know-how-ul unor specialiști de top în recrutare și consiliere în carieră, vor câsștiga premii oferite de parteneri, precum și reduceri importante la cărți de specialitate și workshop-uri viitoare.

Mai multe detalii despre eveniment pe Facebook și pe site-ul Concord Communication.

Evenimentul este organizat de Agenția de PR Concord Communication, cu sprijinul: Microsoft, Ernst & Young, Manpower, Edusa, Qzine, Editura ALL, RoStar, Universitatea Româno-Americană și al asociațiilor studențești: AIESEC, PRIME Romania, LSAC, ELSA, Cognosis, AEGEE, BMDSZ, ASLS, ASCIG.

Parteneri media: UTV, Ziare.com, Business 24, Market Watch, Suburban Magazine.

Reclame
Postat în: Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s