Network Meeting Budapest – Concluzii și Impresii AEGEE-iste

Network Meeting Budapest – Concluzii și Impresii AEGEE-iste

Să fii membru într-o asociație studențească este una dintre cele mai faine experiențe din facultate. Îți faci prieteni, înveți și exersezi skill-uri noi și te pregătești pentru viitoarea carieră.

Specifică AEGEE-ului este componenta multiculturală, asociația având antene în majoritatea țărilor europene, dar și în afara continentului. O dovadă că membrii AEGEE se întâlnesc și colaborează sunt adunările regionale sau Network Meetings, cum le spunem noi.

Cele mai multe astfel de întâlniri au o tematică specifică, de la dezvoltarea anumitor abilități, până la progresul și colaborarea antenelor AEGEE sau direcția de urmat a AEGEE Europe și implicit a fiecarei locale în parte.

O astfel de întâlnire a avut loc în perioada 4-7 Decembrie în Budapesta. 40 de participanți s-au strâns în capitala Ungariei pentru a învăța și a împărtăși ce a funcționat în localele lor, în fiecare departament: Relații Publice, Resurse Umane și Fundraising. Mai mult, am discutat despre structura AEGEE Europe și despre rolul pe care îl putem avea în dezvoltarea internațională a AEGEE.

Pentru tinerii care visează să lucreze la Bruxelles, pasionații de leadership, relații internaționale sau politică este mediul perfect să se afirme. Cu numeroase școli de vară și traininguri europene, unde poți să călătorești ieftin și să învăți orice te interesează, de la self-development, la cum să fii trainer sau cum să coordezi un proiect internațional, AEGEE este într-adevăr poarta spre europa.

Mai multe despre structura și evenimentele AEGEE Europe puteți citi aici: http://www.zeus.aegee.org/portal/.

Cel mai mare câștig cu care te întorci sunt experiențele și prietenii din afara granițelor țării. De exemplu, o tânără din asociație a făcut singură turul Europei și a cheltuit foarte puțin, locuind la prietenii din AEGEE pe care îi cunoscuse lucrând la proiecte. Cu AEGEE granițele țărilor și prejudecățile dispar.

Și cum spunea un AEGEE-ist din Aachen: You cannot explain AEGEE spirit, you need to have the experience, to live it!

Lavinia Țole

blog 72 blog IMG_7159 Blog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s