Knock! Knock! AEGEE who?

Tânăr, activ și plin de idei? Cu toții ne bucurăm din plin de perioada studenției, însă condimentată cu proiecte și activități interactive, aceasta poate deveni mai mult decât o simplă etapă a vieții.

Cioc ! Cioc ! Cine-i acolo?

182353_460075837341644_1673718912_n

Ei bine, este suficient să deschizi larg ușa către AEGEE București și o multime de oportunități, momente minunate, oameni faini te vor invita să treci pragul spre comunitatea studenților europeni. AEGEE reprezintă organizația studențească înființată la nivel european, ce include o multitudine de locale din diferitele și interesantele orașe ale continentului. Într-un astfel de mediu, în care barierele culturale și comunicaționale se dizolvă prin metode de educație nonformală și informală, tinerii studenți sunt integrați într-un proces de dezvoltare persoanală, dobândind noi competențe și responsabilități. AEGEE București reprezintă una dintre aceste locale, a cărei misiuni constă în conceperea, întreținerea și promovarea activităților de voluntariat, pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, încurajarea spiritului de inițiativă, într-un mediu multidisciplinar, cu impact atât la nivel local, cât și european. O dată devenit membru poți beneficia de deschiderea pe care organizația o are privind mobilitatea și schimbul intercultural, realizate prin proiectele și evenimentele care se defașoară periodic la nivel european. Spre exemplu, vremea încă neprietenoasă de afară ne face să visăm cu ochii deschiși la vacanța de vară și toată distracția de care vom avea parte atunci. În acest sens, AEGEE poate deveni soluția ideală, dar și o provocare.

Răstoarnă întreaga situație! Doar înlocuiește servieta cu o valiză de voiaj, nu uita pălăria de paie și pornește în aventura verii. Summer University (SU) este unul dintre proiectele-pilon al AEGEE, desfășurat în fiecare sezon estival de către ficare locală membră. Astfel, timp de 2 săptămâni, vei avea ocazia de a te implica în activități amuzante, plimbări și petreceri tematice in cele mai exotice locatii. Conectează-te la spiritul cultural specific și adaugă-l la enciclopedia personală. Dar asta nu e tot. De-a lungul timpului, AEGEE București a inițiat și derulat o serie de proiecte interesante, printre care QUEST-iunea București, un city rally prin capitală ce stimulează interesul participanților pentru diverse teme, Higher Education Days (HED), o serie de ateliere și seminarii ce au îmbinat importanța voluntariatului cu sfaturi și informații despre internship-uri și angajare, The Power of Words, care vizează îndeosebi crearea unei legături între mediul academic și viitoarea carieră, iar punctul central îl constituie puterea cuvintelor și cum se poate deprinde și utiliza  această abilitate de folosire a cuvintelor în ceea ce privește atragerea celor mai bune oportunități de carieră.

Încă pe gânduri?

Doar un pas singur, iar restul drumului îl vei parcurge alături de noi, o echipă la fel de tânără și entuziasmată, energicp și plina de idei. Completează formularul  până la data de 6 martie 2014 și pregatește-te să ne cunoști. Nu uita, ușa noastră e mereu deschisă.

Andreea Lupu

http://www.aegee.org/

http://www.projects.aegee.org/suct/su2014/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s