De ce să fii membru AEGEE?

Fără îndoială, evenimentele internaționale sunt ce are AEGEE mai special.

1371719_626359010740313_1670837195_n

Ce poate să fie mai frumos decât să călătorești pe bani puțini alături de alți tineri din Europa? Mai mult de-atât, să și înveți o groază de lucruri într-o atmosferă de mare familie, unde aegee-iști, deși din țări diferite, nu-și zic niciodată La revedere ci Ne vedem curând!

Primul eveniment internațional la care am participat a fost „Ignite the Youth Spark” Y-vote convention în Valladolid, situat la aproximativ o oră de mers cu trenul de Madrid.

Știam de la început că e imposibil să nu fie distractiv atunci când pui împreună 36 de membri AEGEE din 9 țări diferite, dar nu mă așteptam să învăț atât de multe.

Ce a însemnat „Ignite the Youth Spark” Y-vote convention din Valladolid?

Vizite la Parlamentul local, discuții fructoase, conferințe, dezbateri, jocuri în echipă, întâlnire cu un europarlamentar, dar și petreceri și plimbări turistice. Patru zile pline-pline și foarte productive, pentru care participanții nu au fost nevoiți să plătească decât 70% din transport.

Proiectul Y-vote își propune să-i aducă pe tineri mai aproape de Europa și îi încurajează să participe la alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Nu contează pe cine vor să voteze, important e să ia o decizie informată și să știe cum lucrează de fapt Europa pentru ei.

Carmen Villa Arranz, șefa Departamentului Teritorial de Familie și al Egalității de Șanse, ne povestea că părinții dumneaei au călătorit o singură dată în afara țării: în luna de miere. Pentru bunicii noștri, să te plimbi prin Europa era aproape ca și cum ai merge pe alt continent.

Acum însă, dacă rezervi biletul dinainte și alegi să călătorești pe bani puțini, drumul până la Paris, Bruxelles, Madrid, Budapesta, Berlin sau alte capitale europene poate să fie mai mic de 150 de lei. Să nu mai zic de numeroasele programe, internshipuri sau burse care încurajează studiul sau munca în alt stat din UE.

De aceea, spunea ea, tinerii sunt singurii care pot să simtă Europa cu inima, pentru că își fac prieteni în alte țări, creează amintiri dragi și formează legături departe de casă, șansă pe care cei dinaintea noastră nu au avut-o.

Astfel, pentru că e a noastră, trebuie să avem grijă pe cine votăm să ia decizii pentru Europa, și implicit pentru fiecare dintre noi.

Ce nu știu cei mai mulți, este că alegerile parlamentare nu sunt despre politica națională, despre împunsăturile locale. Cei care ne reprezintă la Parlamentul European, sunt deasupra acestor detalii și lucrează în interesul tuturor cetățenilor din UE.

Apropo de ce face Europa pentru noi, vă invit să urmăriți un filmuleț simpatic și vă aștept în echipă!

de Lavinia Țole

Reclame
Postat în: Fără categorie

2 gânduri despre ”De ce să fii membru AEGEE?

  1. Eu zice:

    De Ce spuneti ca au inceput recrutarile,cand nu este posibil sa aplici,pentru ca nu da-ti niciun formular,sau nicio adresa de contact?mintiti poporul cu televizorul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s