Hai la neConferința Restart în Educație

neConferința Restart în Educație

Dragi voluntari pasionați de educație,

La începutul anului, a avut loc Imaginarium, prima etapă a proiectului Restart în Educație. Imaginarium a fost un cadru în care am generat împreună idei și proiecte de transformare a educației. La cele 4 Imaginarium-uri am generat peste 600 de idei de platforme online care pot îmbunătăţi sau transforma educaţia. După mai multe etape de selecție, trei dintre ele – StudioLex, Comoara din Muzeu şi TimeBank au primit o finanţare de 5000$.

După ce ne-am concentrat atenţia tot mai mult asupra celor 86 – 20 7 3 proiecte, acum ne întoarcem la imaginea de ansamblu. Ne pregătim să tragem linie după 8 luni de când ne-am întâlnit la primul Imaginarium şi să deschidem un nou capitol al Restart Edu.

Dincolo de a fi o competiţie, Restart în Educaţie este şi un experiment. Noi credem că avem nevoie să regândim învăţarea şi dezvoltarea oamenilor dincolo de cadrul modelului industrial de educaţie. Am vrut să vedem care este potenţialul pentru inovaţie în afara sistemului şi în afara cutiei. Dincolo de această cutie desenată de “învăţarea = predare” şi “educaţia = şcoală” există o lume a posibilităţilor care aşteaptă să fie explorată. Ne-am întrebat cine vor fi exploratorii acestei lumi, unde sunt acum, ce idei au şi ce le trebuie pentru a reuşi.

În timp ce “restarterii în educaţie” meşteresc în continuare la proiectele lor şi fiecare dintre noi meşterim la proiectele noastre, vă invităm să luăm cu toţii un răgaz de 2 zile pentru un “zoom out”. Să ne uităm împreună la imaginea de ansamblu şi să ne întrebăm: Cum (mai) stăm cu inovaţia în educaţie? 

Pentru asta, am pregătit o neConferinţă – adică un spaţiu deschis care să reunească comunitatea oamenilor interesaţi de educaţie şi inovaţie. Între 23-25 Noiembrie, actualii şi viitorii inovatori în educaţie se întâlnesc la The Hub Bucharest pentru 2 zile de conversaţii, prezentări de proiecte, networking, schimb de idei, inspirație.

Mai multe detalii găsiţi aici:
http://www.restartedu.ro/neconferin%C5%A3a-restartedu-23-25-noiembrie

Vă puteţi înscrie până pe 18 Noiembrie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s