Debrifare YnterACT!

YnterACT – proiectul care a reunit nevoia de comunicare si creativitate in randul tinerilor

7 saptamani in care tineri studenti ai diferilor institutii de invatamant superior romanesc au participat in cadrul celor 7 Module reunite sub numele de YnterACT. Fiind un proiect cu traditie in cadrul AEGEE-Bucuresti acesta are ca scop promovarea si sustinerea celor mai importante concepte care domina societatea actuala – comunicarea si creativitatea.

YnterACT este un proiect de comunicare interactiva, care s-a desfasurat in perioada 17 martie – 12 mai la Casa Studentilor Economisti din Bucuresti, reunind peste 20 de studenti care au ales educatia alternativa  pentru a patrunde in tainele comunicarii si creativitatii. De-a lungul celor 7 Module, tinerii au imbinat armonios teoria cu practica precum si abordarea interactiva care reprezinta unul dintre conceptele de baza ale proiectului.

AEGEE-Bucuresti a initiat acest proiect cu scopul de a oferi tinerilor posibilitatea de a afla mai mult despre ceea ce inseamna comunicare si cum se poate folosi eficient in societatea actuala, dominata de evolutia rapida a diferitelor canale de comunicare. Toate aceste elemente reunite sub denumirea de YnterACT (cu motto-ul „Comunic deci exist”) subliniaza nevoia tinerilor de a-si insusi tehnicile de comunicare si de a-si dezvolta creativitatea cu scopul de a le aplica cu succes in cadrul facultatii si a viitoarei cariere.

Primul Modul al proiectului „Introducere in comunicare” a avut loc in data de 17 martie si a fost alcatuit din doua parti: prima etapa a avut drept scop crearea unei conexiuni la nivelul participantilor prin intermediul diferitelor jocuri de cunoastere si lucru in echipa iar in cea de-a doua parte Laura Toma, PR Assistant la Graffiti Public Relations, le-a prezentat tinerilor cateva concepte-cheie, relevante pentru o formulare si o transmitere  relevanta a mesajului. Cel de-al doilea Modul al proiectului, „Role Playing” a fost sustinut de catre Ana-Maria Gradinariu din partea A.RT.  Fusion. Si cum capacitatea de a comunica cat mai convingator cu ceilalti este un atribut al unui viitor lider nu a lipsit „Public Speaking”, al treilea Modul sustinut de catre Radu Balbaie, vicepreşedinte al Asociaţiei de Relaţii Publice din România (ARRP) pentru Educaţie şi Cercetare.  Urmatorul Modul, cel de-al patrulea „Debates” Ana Ianovici si Andreea Trifu – AEGEE-Bucuresti – au discutat despre copilaria anilor `90 vs copilaria anilor post `90. In cadrul celui de-al cincilea Modul „Negociere” a fost invitat Vlad Vadim din partea ASAF. Acesta a abordat caracteristici generale ale procesului de negociere precum si capacitatea oamenilor de a actiona sub influenta stress-ului. Costin Malaescu, instructor de „Salsa cubana”, le-a demonstrat participantilor in cadrul celui de-al saselea Modul, „Comunicare prin dans”, ca exista o legatura puternica intre ceea ce exprima corpul nostru in diferite situatii cunoscut sub numele de comunicare non-verbala. In cadrul ultimului Modul, „Biblioteca Vie”, fiecare participant si-a marturisit povestea, fiecare individ fiind considerat o carte.

Comunicarea se regaseste in toate domeniile societatii actuale, in diferite forme. De aceea, pe langa comunicare sunt necesare mai multe abilitati printre care creativitatea, capacitatea de a vorbi in public si de a stabili o legatura cu oamenii, convingerea in propriile idei. Astfel YnterACT a reunit toate aceste nevoi ale tinerilor pentru comunicare si creativitate.

Anunțuri
Postat în: Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s