Saptamana aceasta se poarta educatia: Forumul Educatiei 2011

Anul acesta are loc a doua editie a Forumul Educatiei si va avea loc in cadrul EDU-Expo pe 13 – 15 mai in spatiul expozitional Romexpo. Organizatorii sesiunilor au la dispozitie 3 sali cu destinatii diferite in functie de publicul vizat (specializat / nespecializat), cu capacitate de 140 de locuri, respectiv 50 de locuri.  Activitatile forumului vor fi derulate in intervalul orar 11.00 – 17.00. Agenda evenimentului poate fi consultata pe site-ul www.forumedu.ro.

Organizatiile care vor facilita sesiunile FED fac parte din urmatoarele medii: mediul institutional, societatea civila, mediul universitar, mediul preuniversitar, mediul privat, think-thankuri, mass-media. CROSLeadersIRSCA Gifted EducationCatalyst, EDMUNDO, Scoala de Valori, Little London, BEST,  si alte 20 de organizatii si institutii participa cu sesiuni in cadrul FED 2011.

Peste 100 de profesori din strainatate si din Romania, membri ai Asociatiei Europene a Profesorilor AEDE participa la Forumul Educatiei vineri de la ora 16.45 alaturi de reprezentanţi ai inspectoratelor scolare, Caselor Corpului Didactic, ai agentiilor guvernamentale, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

De la “Oportunitati Internationale pentru studenti si liceeni”, pana la “Educatia nonformala in actiune”, sesiunile aduc in discutie subiecte inovative, bine structurate  si documentate si cu un grad mare de relevanta pentru un numar cat mai mare dintre participantii la conferinta.

Forumul Educatiei din Romania se adreseaza tuturor celor care sunt implicati in sistemul educational national, tuturor celor care cu pasiune, creativitate si inovatie contribuie la performanta in educatia romaneasca. Noutatea acestei editii este reprezentata de dimensiunea externa a obiectivelor forumului, si anume aceea de a informa, invata, motiva si inspira publicul nespecializat, dar potential interesat, prezent ca vizitator la EDU-Expo.

Forumul Educatiei 2011 este organizat de Grupul Educativa impreuna cu Liga Studentilor Romani din Strainatate, Clubul pentru Romania si Asociatia Clubul Roman pentru Relatii Externe Diplomatie si Afaceri Europene. 

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii private ce dezvolta si promoveaza impreuna proiecte si servicii educationale ce ofera tinerilor romani oportunitati de dezvoltare personala.

LIGA STUDENTILOR ROMANI DIN STRAINATATE (LSRS) asigura cadrul de organizare reprezentativ al studentimii romane din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor.

Clubul pentru Romania urmareste promovarea si sprijinul direct pentru dezvoltarea tinerilor cu potential, care reprezinta resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre, contribuind in mod activ si decisiv la progresul tarii noastre.

C.R.R.E.D.A.E. urmareste promovarea, pe baze reale de profesionalism si integritate morala, a Romaniei, atat pe plan politic, cat si pe plan economic, stiintific, cultural si spiritual.

Partenerii media ai evenimentului sunt: www.metropotam.ro, www.studentie.ro, www.calificativ.ro, www.hipo.ro. Partenerii educationali ei evenimentului sunt: Campus France, DAAD, Fulbright, O.P.E.N, EDMUNDO, BEST, Scoala de Valori, Academia Credis, Little London, ANPCDEFP, Universitatea Romano-Americana, Scoala internationala Cluj, LSRS, Tineret in actiune, SISC, Institutul ASPEN, ITOL, GRSP, IRSCA Gifted Education, Yourway, CNERD, ASE, Colegiul National “Barbu Stirbei”, Leaders, CROS, Graphis 122, HR Club, USR, AEGEE, EHEA, ANOSR, Catalyst

Andreea Petrica

PR Coordinator

EDUCATIVA Group

Tel: 0753.055.531

E-mail: deea.petrica@gmail.com

Web: www.forumedu.ro

Anunțuri
Postat în: Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s