Pianul

     Un film sublim încununat cu Palme d’ Or (1993) și 3 statuete Oscar. Senzual și sensibil, „Pianul” este unul dintre puținele filme regizate de o femeie care a reușit să se faca remarcat.

    Acțiunea se desfășoară în Noua Zeelandă, unde o tânără scoțiană mută ajunge împreună cu fiica sa la viitorul soț. Mariajul nu o încântă deloc, Ada refugiindu-se în pasiunea sa pentru pian. Lipsa de spirit a soțului ei o aruncă pe Ada în brațele unui localnic pe nume George Baines. Acesta cumpără pianul de la soțul acesteia, să-i poată admira frumusețea și senzualitatea cu care Ada cântă la pian. Dacă la început relația dintre cei doi este tensionată, pe parcurs Ada și George trăiesc o idilă neobișnuită în ritmul acordurilor de pian.

   Imaginea Adei McGrath cântând la pian pe o plajă din Noua Zeelandă acompaniată de dansul fiicei sale Fiona, precum și cea în care Ada alege viața în valurile oceanului încătușată de pianul  tulbură prin simplitate și profunzime. Ne arată o lume fără cuvinte, o lume a trăirilor, simțurilor și a muzicii.

   Un film de dragoste, o drama trăită de o femeie ce iubește într-o lume care n-o înțelege.

 

Elena Vulpe

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s