It is written

Slumdog Millionaire este povestea unui tanar, ne-educat, din suburbiile(slums) orasului Mumbai care participa la editia indiana a  concursului binecunoscut Who wants to be a millionaire? si depaseste asteptarile publicului(inclusiv pe ale sale), atragand suspiciunile gazdei emisiunii, dar si pe cele ale autoritarilor.

Raspunsul la fiecare intrebare se leaga de un moment, de un detaliu din existenta sa tumultoasa. De fapt, concursul este un pretext pentru autorii filmului de a realiza portretul unei vieti pline de incercari, dar necesare pentru implinirea unui vis. Aceasta idee originala ilustreaza lumea in care traim, cu toate extremele si contradictiile sale(intr-un moment cheie, un personaj constata ca a a oferi un raspuns gresit inseamna a da totusi un raspuns). Totul este scris, iar ceea ce iti menit cu adevarat va veni la tine intr-un fel sau altul. Raspunsurile pot fi  standard sau pre-destinate, dar modul de a le afla, de a ajunge la ele este unic pentru fiecare.

In De ce vedem filme, Alex Leo Serban ne (re)aminteste ca arta in sine se numeste Cinema si ca acel cuvant generic pe care cu totii il folosim, film, se refera de fapt la suportul tehnic.

Nu ma deranjeaza sa nu fiu politically correct si sa fac aceasta greseala de sens in privinta multor dintre filmele lansate in ultima vreme, facute pentru a fi consumate mai repede decat un hamburger de la McDonald’s. Chiar si in ceea ce priveste filmele, este nevoie de consistenta si nu ma pot delecta, cu nostalgie continua, cu Fragii salbatici, Casablanca sau Taxi Driver. Doresc sa vad acum filme care stiu ca vor fi apreciate si de generatiile urmatoare de cinefili. Slumdog Millionaire este unul dintre ele. Uitati de premii, de criticile: traiti fiecare secventa, pentru ca este o noua emotie, atmosfera, pentru ca trista sau vesela, este vibranta si cu siguranta acest film va ramane in amintire pentru ca asa este scris.

Laura Toma

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s